Düşün'sek Taşın'sak Güzel Şeyler Yapsak Hep:)

Yine uzun zaman oldu, blogu ihmal ettim... Hep kendime kızıyorum; bir daha yapmayacağım diyorum ama koşturmacalar arasında dağılıyorum bazen. Aslında sanırım pek çok şey için aynı şeyi hissediyoruz; hep birşeyleri yapmak isteyip bahaneler bulup erteliyoruz. Oysa ertelemeyenler, bahane bulmayanlar ve vazgeçmeyenler başarılı oluyor.

Beni bu blog yazısını yazmaya iten de işte böyle hiç yorulmayan, bahane bulmayan ve başarılı olan bir arkadaşım oldu:) Selim Çavuş, Düşün Taşın Derneği başkanı. Yeni projelerini öğrenince, çabalarına, giderek daha büyük ve daha iyi işler yapma yolundaki çalışmalarına ve enerjilerine hayran oldum.
En çok kitap okuma etkinlikleriyle bildiğim, birkaç kez birlikte kitap okuduğum Düşün Taşın şimdi Türkiye'nin her yerinde var olmak, kalabalık ve güçlü bir ekip olmak için yola çıkıyor. Güzel birşeyler yapmak istiyorsanız, bence bir Düşün'ün Taşın'ın ve katılın:)

Detaylı bilgi aşağıda efendim:)

Düşün Taşın Derneği Edirne’den Karsa



81 İl’den 81 Üniversite Temsilcisini Arıyor

Yapmış oldukları istikrarlı ve başarılı projeler ile adından sıkça söz ettiren

Düşün Taşın Derneği geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği “Düşün Taşın Kampüste” projesini daha da genişletiyor.

Derneğin genç yöneticileri, temsilci sayısını artırmak ve projelerini tüm Türkiye’ye yaymak için;

“Her İl ve Her Üniversite’de Bir Temsilci” sloganı ile yola çıktı.

Türkiye’nin en genç sivil toplum kuruluşlarından olan Düşün Taşın Derneği;

geçtiğimiz yıl ilk temsilcileri ile birlikte “41 Farklı Üniversitede, 70 etkinlik ve onlarca proje” yaptı. Temsilcilerinin bulunmuş oldukları illerde gerçekleştirdiği projelerde gençler, Genel Merkez İstanbul ile aynı anda hem Çorum’da hem de Washington’da Beyaz Saray’ın bahçesinde aynı anda kitap okuma etkinlikleri düzenlediler.

Kuruluş amaçlarının en başında “Türkiye’nin kitap okuma sevgisi ve bilincini arttırmak” olan dernek; Türkiye’nin En Donanımlı 100 Gencini çatısı altında toplayarak, ülkemizin entelektüel birikimine katkı sağlamak ve gençlerin potansiyellerini arttırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Düşün Taşın Derneği; “Gençlerin öğrenim görmekte olduğu üniversitelerde ve illerinde faaliyetlerini gerçekleştirmek, yeni projeler üretmek, kitap okuyan bir nesil oluşturmak ve değer üreten bir toplumun oluşmasına yardımcı olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak isteyen tüm üniversiteli gençleri temsilcileri olmaya davet ediyor.

Detaylı Bilgi ve Başvuru Formu için:

http://www.dusuntasin.org.tr/dusuntasinkampuste

www.facebook.com/dusuntasin & www.twitter.com/dusuntasin

Düşün Taşın Derneği Hakkında:

Düşün Taşın Derneği, temelleri 2006 yılında üniversiteli 8 genç tarafından atılmış ve 12 Ocak 2010 tarihinde Dernekleşmiş bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar 150 farklı etkinlik düzenlemiş olan dernek, ‘’Dünya Toplu Kitap Okuma Günü’’ kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü büyük bir genç kitle ile çalışmalarına devam etmektedir. Yaptığı etkinliklere bugüne kadar 25.000 kişinin katıldığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı’ndan himaye almış olan Düşün Taşın Derneği, Sabancı Vakfı tarafından Türkiye’nin Fark Yaratanları seçilen bir gençlik oluşumudur.

Bilgi ve İletişim:

Düşün Taşın Derneği, İsmail Ünlü 0212 501 49 87 Cep: 0555 745 46 12 ismail@dusuntasin.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osman ve Yeniden Kitap Kulübü

Ev...

Hafta Sonu Yeşil Bir Kaçış: Ortanca Evleri